Beachvolleybal

Beachvolleybal is een echte teamsport, vergelijkbaar met indoor volleybal. Het gaat om de juiste samen-werking, kracht en discipline. Het is een leuke sport om de teamspirit er in te houden! Je gaat de strijd aan met het andere team!

Beachvolleybal

Geschiedenis

In 1920 heeft er iemand in Santa Monica, Californië, een zanderig gebied gecreëerd voor recreatief gebruik. Snel werd hier een net geplaatst en kwamen de mensen op het idee om een bal over het net te tikken met een aantal spelregels eraan verbonden, zo ontstond; volleyballen. Door het spelen op zand kwamen ze op het idee om het Beachvolleybal te noemen en er andere regels aan te verbinden dan bij regulier volleybal In 1930 kwam de sport naar Europa. In 1980 steeg de populariteit van de sport en het Beachvolleybal werd in 1996 een onderdeel van de Olympische spelen.

De activiteit

Het Beachvolley duurt 30 tot 45 minuten, dit kan eventueel ook langer duren. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te halen samen met je team en uiteindelijk het meeste aantal sets te winnen. Dit doe je door de bal op de grondhelft van het andere team te slaan. Het gaat erom dat je goed samenwerkt! Je team bestaat uit 6 personen, bent u met een grotere groep, zijn alle extra mensen wissel en wachten tot zij in kunnen draaien.

  • >15
  • Op aanvraag
  • Op aanvraag

Offerte