Diabolo

Tijdens de activiteit diabolo kunnen de deelnemers op hun eigen tempo diabolo leren. Door middel van een diabolo (twee kegels, die aan hun top aan elkaar zijn gemaakt) en twee stokjes die met een touw aan elkaar zitten, kan de diabolo aan het tollen gebracht worden. Hierdoor blijft de diabolo in balans en kan daardoor in de lucht gegooid en weer opgevangen worden. Diabolo is een spel dat iedereen kan, al dan niet met trucjes.

Diabolo

Geschiedenis

De Diabolo komt afkomstig uit China. De diabolo werd oorspronkelijk van bamboe gemaakt; dit materiaal gaf de diabolo een fluitend geluid bij het ronddraaien. Ergens in 1700 werd de Diabolo bekend in Engeland en Frankrijk. Waar deze later opnieuw uitgevonden is en daarna nog veel bekender werd.

De activiteit

De activiteit duurt een half uur tot drie kwartier. Het doel van het spel is zo mooi mogelijke trucs te maken en de Diabolo onder controle te houden. In teams kan besloten worden dat het team wat dit het beste doet, wint. Het vergt een goede hand-oogcoördinatie, concentratie en natuurlijk plezier!

  • >15
  • Op aanvraag
  • Op aanvraag

Offerte