Handboogschieten

Tegenwoordig is de handboog meer dan een jachtwapen, het is een stoer wapen en een stoere sport. Handboogschieten is nu een topsport die zelfs wordt beoefend op de Olympische spelen en de Paralympics. Het is en blijft een zeer gevaarlijke sport en het vergt een hoop concentratievermogen. Heeft u een vaste hand en stalen zenuwen, dan is dit zeker iets voor u! Kunt u dit niet, dan leren wij het u graag!

Handboogschieten

Geschiedenis

De pijl & boog is 11.000 jaar geleden geïntroduceerd als jachtwapen, later is de handboog gebruikt als gevechtswapen. In de Griekse oudheid werd de boog vooral gezien als status van macht en aanzien. Zo wordt gezegd dat de Griekse held Odysseus een boog had die alleen hij kon spannen en dus alleen voor hem bedoeld was. Toen de vuurwapens geïntroduceerd werden, waren de handbogen minder effectief. Hier werd dus ook niet lang meer gebruik van gemaakt.

De activiteit

Het handboogschieten duurt 30 tot 45 minuten, maar het kan ook langer duren. U begint met een aantal oefenrondes om te kijken hoe u de boog moet beethouden, hoe u moet schieten en hiermee vertrouwd te raken. Als iedereen de kans gehad heeft om te oefenen dan wordt er een wedstrijdje gehouden en moeten er targets behaald worden door ballonnen kapot te schieten.

  • >15
  • vanaf 17,50
  • 1 uur

Offerte