Tactisch Touwtrekken

Tactisch touwtrekken is een sport waarbij niet de sterkste maar de slimste wint. Het touwtrekken vindt plaats op een kleine verhoging waardoor niet alleen kracht maar ook timing van belang is bij dit onderdeel. Een onderdeel waarbij iedereen een kans maakt op de winst en die ook voor de omstanders erg spannend is.

Tactisch Touwtrekken

Geschiedenis

In de prehistorie waren touwtrekwedstrijden deel van een eredienst of van oude ceremonies. In Korea bijvoorbeeld organiseerden zij touwtrekwedstrijden tussen dorpen om een goede oogst te voorspellen. Later werd het puur een fysieke krachtsport. Ook werd het een sport voor een leuk tijdverdrijf. Het is ook tijdelijk een Olympische sport geweest van 1900-1920, daarna werd het weggelaten omdat het te weinig mensen trok.

De activiteit

Het spel duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Het doel van het spel is de tegenstander van het kratje af te krijgen of de persoon het touw uit de handen te trekken. De groep wordt in 2 teams verdeeld en deze teams spelen tegen elkaar. Één voor één, als er een team is met een speler minder, dan moet iemand van dat team 2 keer trekken. Het team dat uiteindelijk het meeste aantal winnende spelers heeft, heeft gewonnen.

  • >15
  • Op aanvraag
  • Op aanvraag

Offerte