Ultimate Frisbee

Ultimate frisbee is een snelle en spectaculaire teamsport, waarbij het de bedoeling is de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen (zoals bij rugby). Je mag niet lopen met de frisbee, uiterlijk 10 seconden vasthouden en lichamelijk contact is niet toegestaan. De teamspirit wordt bij Ultimate Frisbee zwaar op de proef gesteld.

Ultimate Frisbee

Geschiedenis

In 1948 werd de ‘Flying-Saucer’ uitgevonden. Dit ontwerp bleek echter geen succes. Het latere model van deze ‘vliegende schotel’ was wel een juist model en werd de frisbee genoemd. Bij een bakkerij in Connecticut werden taartvormen gebruikt om over te gooien. Daarna werd de frisbee gebruikt voor tijdverdrijf en als sport.

De activiteit

Het spel duurt een half uur tot drie kwartier. Het doel van het spel is punten te scoren door de frisbee te vangen in de doelzone van de tegenstander. Het is een intensieve teamsport. Je mag namelijk niet lopen met de frisbee en deze niet langer dan 10 seconden beethouden. Je moet dus snel kijken en communiceren met je teamgenoten om te kijken wie er vrijstaat.

  • >15
  • Op aanvraag
  • Op aanvraag

Offerte