Teambuilding checklist

Bij het organiseren van een teambuildingsuitje zijn er een aantal vragen die je jezelf (of het organisatiecomité waar je inzit) kunt stellen;

  1. Wat is de reden van het teambuildingsuitje?

Natuurlijk ligt het heel erg voor de hand dat een teambuildingsuitje bedoelt is om het team te versterken/te bouwen. Echter kun je je afvragen of het belangrijk is dat de band die de teams/afdelingen onderling hebben versterkt wordt, of juist meer contact gemaakt wordt tussen de teams/afdelingen. Het kan ook zijn dat de reden gewoon ‘even gezellig met z’n allen eruit’ is, maar het kan maar duidelijk zijn!

  1. Wat is het gewenste resultaat van het teambuildingsuitje?

Wanneer bekend is wat de reden is van het teambuildingsuitje, kan hier ook een gewenst resultaat aan gehangen worden. Het is belangrijk deze verwachtingen uit te spreken, om hier met de voorbereidingen rekening mee te kunnen houden. Als het idee van het uitje bijvoorbeeld is om meer contact te krijgen tussen de teams/afdelingen, is het belangrijk dat de teamindeling van het uitje hier ook op gebaseerd is (per team goede mix van verschillende afdelingen).

  1. Wat is het budget voor het teambuildingsuitje?

Voordat een uitje georganiseerd wordt, is het belangrijk om te weten wat het beschikbare budget is. En is dit budget een totaalbudget of per persoon? Wanneer je dit weet is het handig om te bedenken wat uit dit betaald moet worden; locatie, eventuele reiskosten, activiteiten, eten en drinken, eventuele gastsprekers en/of audiovisuele middelen,

  1. Wat is de groepsgrootte?

Het is fijn om te weten hoe groot de groep ongeveer is. Wordt alleen het team uitgenodigd, of de complete organisatie? En alleen de medewerkers, of ook de aanhang? Wanneer je weet hoe groot de groep ongeveer zal zijn, kan op basis daarvan verder georganiseerd worden.

  1. Waar moet het teambuildingsuitje plaatsvinden?

Willen jullie het teambuildingsuitje op een eigen locatie (eigen bedrijventerrein/bedrijfskantine, o.i.d.) houden, of een externe locatie? En wanneer voor een externe locatie gekozen wordt, waar moet deze locatie zich idealiter bevinden? Dit is sterk afhankelijk van waar de gasten vandaan moeten komen. Ook vervoerswijze kan interessant zijn; wanneer een groot gedeelte via openbaar vervoer komt, is het prettig als de locatie goed bereikbaar is via OV. Hetzelfde geldt voor voldoende parkeergelegenheid wanneer veelal met eigen auto’s gereisd wordt.

  1. Heb je al een geschikte datum voor het teambuildingsuitje?

Tegenwoordig zijn er mooie programma’s ontwikkeld om met een groep een datum te prikken, waarop de meeste van de genodigden beschikbaar zijn. Eén van de bekendste is datumprikker.nl. Wanneer het echter een grotere groep behelst, kan dit echter juist verwarrend werken en kan het verstandiger zijn om vanuit de organisatie een datum vast te stellen en te hopen dat er zoveel mogelijk genodigden beschikbaar zijn. Om de kansen hierop te vergroten is het handig om te checken of op de geplande datum geen andere grote evenementen plaatsvinden, dit niet in een vakantieperiode valt en/of belangrijke sportwedstrijden gespeeld worden.

Zodra de datum geprikt is, kan alvast een RSVP naar de genodigden gestuurd worden. Hierin hoeft nog niet het programma genoemd te worden, maar zo kunnen zij de datum alvast in hun agenda zetten/vrij houden en kan begonnen worden met de verdere organisatie.

  1. Zijn er andere bijzonderheden waar rekening mee gehouden moet worden?

Wanneer tijdens het uitje eten genuttigd wordt, is het verstandig om na te gaan of de gasten dieetwensen en/of allergieën hebben. Dit kan één simpele vraag zijn in de uitnodiging, maar kan vervelende situaties voorkomen.

Naast bijzonderheden op culinair vlak, kunnen er ook bijzonderheden zijn qua programma. Wanneer bijvoorbeeld de directeur nog een praatje wilt houden tijdens het uitje, is het fijn dit in het programma mee te nemen. Hierdoor kan rekening gehouden worden met het moment (juist als welkom als iedereen nog wat afwachtend is, of juist na de activiteiten als de sfeer wat uitbundiger is) en de ruimte en de beschikbare (audio-/visuele) ondersteuning.

 

Al met al zijn er best wat vragen die – bij het organiseren van een teambuildingsuitje – beantwoordt wilt hebben. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. EvenementenBrigade neemt graag de van jullie teambuildingsuitje uit handen. Wij organiseren teambuildingsuitjes door heel Nederland vanaf 25 personen en hebben voor (vrijwel) ieder budget een passend programma. Daarnaast zijn wij bekend met een groot scala aan locaties, waardoor we meteen kunnen schakelen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te sparren over jullie komende uitje.

Meer weten waarom je kiest voor EvenementenBrigade? Lees hier verder…