GPS challenge

Een bedrijfsuitje in de stad of je weg vinden op een vrijgezellenfeest? Speel de GPS Challenge en zie de stad eens vanuit een ander perspectief.

GPS challenge

Laat je leiden door de satellieten! Tijdens de GPS challenge kies je met behulp van GPS (Global Position System) apparatuur een tactische route om zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren.

Geschiedenis

In 1983 werd de GPS vrijgegeven voor civiel gebruik in verband met de dood van een senator. In het begin werd het vooral gebruikt in de militaire hoek en de scheepvaart. Hoewel het daar ook toegenomen is, is het tegenwoordig meer te vinden in auto’s en op mobiele telefoons.

De activiteit

Nadat iedereen welkom is geheten, krijg je eerst uitleg en worden de teams samengesteld. Vervolgens gaa je op pad met het GPS systeem. In de GPS-apparaatjes staan diverse bijzondere plekken opgeslagen als ‘waypoints’, welke de deelnemers moeten zien te vinden. Op deze plekken is een bezienswaardigheid te vinden waarover een vraag wordt gesteld of waar een foto-opdracht uitgevoerd moet worden.  Met deze opdrachten kun je, samen met je team, punten verdienen. De GPS werkt hemelsbreed, dus jullie zullen zelf na het bepalen van de richting en afstand tot het volgende punt, de te volgen weg moeten bepalen. Het team dat uiteindelijk de meeste punten heeft, heeft gewonnen en wordt tijdens de prijsuitreiking op gepaste wijze gehuldigd.

GPS Challenge is een laagdrempelig bedrijfsuitje dat bij zowel jong als oud goed in de smaak zal vallen.